top of page
Zoeken

Overwin je angst voor de bevalling met een Doula

Angst voor de bevalling? Je bent niet alleen. Vele vrouwen ervaren tokofobie, een term voor angst voor de bevalling. Dit is niet iets dat je hoeft te onthouden, maar het is wel belangrijk om te erkennen dat je gevoelens geldig zijn.


De weg naar het moederschap is zowel natuurlijk als uitdagend, waarbij vaak de focus ligt op de medische aspecten van de bevalling. Helaas krijgt de emotionele voorbereiding op dit moment niet altijd de aandacht die het verdient. Het gevolg? Reacties zoals “Ah, meid, dat hoeft helemaal niet. Komt goed.” zijn niet ongewoon, maar helaas ook niet erg behulpzaam.


Angst ontstaat vaak uit het onbekende of slechte ervaringen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me verdiept in alles rondom bevallen, en hoe meer ik leerde, hoe meer ik uitkeek naar mijn eigen bevalling.


➡️ KENNIS IS KRACHT!


Als doula ben ik er om je niet alleen klinisch, maar ook emotioneel te begeleiden door dit proces. Samen met jou (en je partner) zorgen we voor de nodige voorbereiding en ondersteuning, wat bewezen bijdraagt aan minder angst en een positievere bevallingservaring.


Het is mijn missie om je te helpen je angsten niet alleen te herkennen maar er ook actief aan te werken. Door middel van persoonlijke begeleiding en gespecialiseerde zwangerschapscursussen bied ik je de tools en kennis om met vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan.


Laat me je ondersteunen, waarbij kennis en voorbereiding je sterkste bondgenoten zijn. Samen zorgen we voor een positieve ervaring en een liefdevolle start van het moederschap.


Liefs, Johanna

Comentários


bottom of page