top of page
Zoeken

Zwangerschapscravings en wat het betekent

De meningen lopen uiteen als we proberen een reden te vinden voor jouw cravings. Er is te weinig onderzoek gedaan om te bevestigen dat jouw cravings ook echt iets betekenen. Als je een beetje op mij lijkt dan vind je het alsnog interessant om jouw cravings te onderzoeken en ermee te experimenteren. In nauw contact zijn met je lichaam en te luisteren naar haar signalen kan nooit kwaad. Zeker niet tijdens je zwangerschap.


Hier een lijsjte met dingen die ik heb kunnen vinden:


  1. Als ijs, wasmiddel en aarde (ja, echt, deze toestand wordt ook pica genoemd) tot je cravings behoort dan kan het zo zijn dat je een zink- en ijzertekort hebt.

  2. Als je opeens dol bent op chocola dan kan dit een magnesiumtekort betekenen. Granen, bonen, noten, zaden en groene groenten zoals spinazie bevatten magensium. Tijdens je zwangerschap hebben vrouwen vaak meer behoefte aan essentiële vetzuren. Het innemen van visolie of lijnzaadolie kan helpen je cravings te verminderen.

  3. Als je eerder zwanger bent geweest dan herken je hem misschien: ontzettende zin in rood vlees. Of dat nou komt omdat je het niet mag of omdat je meer proteine nodig hebt, wie weet. Meer proteine op je boord is dan een goed idee.

  4. Is perzik jouw go to craving? Men zegt dat dit een tekort aan beta-caroteen kan betekenen.


Het is normaal dat je lichaam vanzelf schadeljke stoffen zoals koffie, sigaretten en alcohol niet meer lekker vindt om je ervoor te beschermen. Echter, ook hier is niet voldoende onderzoek over gedaan om bevestigen dat dit toch zo is. Betekent niet dat het niet alsnog slecht is voor je lichaam, maar elk lichaam is anders en niet iedereen reageert slecht op deze smaken en geuren.


Probeer niet van je cravings af te komen maar geniet ervan met mate. Have Fun with it. En zorg voor een goede balans van voedingsstoffen en luister naar je gevoel. Vaak zit dat helemaal goed.


Voeding is mijn lievelingsonderwerp dus als je vragen hebt over een gevarieerd eetpatroon tijdens de zwangerschap, hit me up!


Liefs, Johanna

コメント


bottom of page